vineri, 9 noiembrie 2012

CUM S-AU DESFIINTZAT SINGURE "PARTIDELE POLITICE" DIN ROMANIA

CE INSEAMNA PROSTIA

La sfirsitul anilor '90,partidele politice parlamentare (PDSR,PNTCD,PNL,PRM,UDMR si PD,-mai ales) devenisera foarte iritate de prezentza pe esichierul politic a unui numar foarte mare de mici partiduletze de buzunar, partiduletze ce de multe ori reuseau sa le "fure" partidelor mari din votantzi si din ciolanele ce trebuiau oferite unor colaboratori zelosi, ce ramineau astfel cu buzele umflate. Nu rare erau cazurile cind confuziile dintre insemnele electorale ale unor partide mici cu cele ale marilor partide creasera situatzii cind -mai ales la nivel local- mici partide fara nici o sansa iesisera invingatoare deoarece alegatorii mai putzin instruitzi confundasera emblemele politice si votasera cu candidatul micului partid crezind ca voteaza cu un partid mare !
Situatzia devenise iritanta, si marile partide voiau sa curetze scena politica de "uscaturile" politice fara sanse, in acelasi timp intarindu-si propriile pozitzii.Se avea in vedere mentzinerea a numai maxim 7-8 partide mari, care sa acopere intregul esichier politic, partide care sa stringa sub faldurile lor tot ce insemna politician de orice culoare.

Astfel,la initziativa maharilor de la PNTCD ,(niste epave senile si lipsite de simtzul realitatzii si ridicolului) s-a luat hotarirea sa se mareasca numarul minim de membri care puteau fonda un partid politic ,de la 250 -citzi se cereau pina atunci- la minim 20.000 (?!), ce trebuiau inscrisi in cel putzin 25 de filiale judetzene !!?
In mintea de oameni lipsitzi de simtzul realitatzii a politrucilor lacomi,se infipsese convingerea ca -lipsite de puterea financiara si logistica necesara mentzinerii pe scena politica- micile partide se vor desfiintza urgent, iar politrucii acestora se vor regrupa in cadrul partidelor mari, care astfel vor fi devenit si mai mari, avind mai apoi posibilitatea de a obtzine si exercita puterea absoluta. Degeaba li se atrasesera atentzia de catre unii mai realisti ca cifra era mult prea mare si ca era posibil ca pina si marile partide sa se confrunte cu dificultatzi in a-si stringe numarul minim de membri fondatori,-batrinele fosile erau asa de convinse ca numarul de membri detzinut atunci in teritoriu le va fi cit se poate de suficient incit nu au cedat nici un pic.

Socoteala de acasa nu s-a dovedit a fi realista: micile partide nu au disparut. Cele mai multe au prezentat la tribunale liste cu "membri fondatori"-fantoma,cu date copiate fara drept din buletinele unor cetatzeni care nu stiau de ce li se cere buletinul, sau cu "adeziuni" date de fapt pentru cu totul altceva, -ori pur si simplu cu date inventate de-a binelea de catre cei care alcatuisera listele ! Si uite ca micile partide hotzomane nu numai ca nu au disparut, dar chiar au reusit sa se inscrie inaintea celor mari !
Dar nu asta era catastrofa. Cind s-a facut recensamintul intern al fiecarui partid mare, acestea au aflat cu groaza ca numarul de membri cu care se umflasera atita vreme in pene nu exista decit pe hirtie, si ca de fapt era un jalnic numar ce se cifra de obicei intre o mie si trei mii de membri veritabili ! Pina si cel mai mare partid ciocoiesc al momentului -e vorba de PDSR- nu se putea lauda in realitate decit cu vreo cinci mii de membri veritabili mari si latzi. Ceilaltzi erau simpli colaboratori si sustzinatori, devotatzi ce-i drept partidului, dar nu atit de nebuni incit sa se arunce ca chiorii in mocirla politicianismului cu carnet.
Se apropia data alegerilor, si marile partide atit de lacome de parale si imunitate inca nu fusesera in stare sa rezolve problema. Unii dintre sustzinatori isi declarasera intentzia de a se inscrie ca membri deplini, dar pusesera conditzii imposibile: cerusera gramezi de bani, salarii incredibile, sau posturi ce apartzineau deja unor mahari locali, ori locuri fruntase pe listele parlamentare ori locale ,-desi nu ajutasera partidul nici cu sume enorme, nici cu vreo campanie locala ce sa ajute partidul cine stie cit. Marii santajisti natzionali erau acum santajatzi de o gramada de lichelutze fara creier, ce profitau din plin de faptul ca acum marile partide nu mai aveau nevoie de bani, ci doar de candidatzi, oricit de ruptzi in coate.
Ce era de facut ? Veneau alegerile, si bietzii ciocoi lipsitzi de simtzul realitatzii erau in pericol sa piara, cu partidele lor "puternice si pline de competentzi" cu tot ! Astfel incit marile partide au atentzionat membrii din teritoriu ca trebuie sa gaseasca membri fondatori cu orice pretz, daca mai vor sa ramina in partid si sa fie in capul listelor locale, ori prin diverse posturi extrem de profitabile.

OAMENII CU LISTA

Salvarea a venit tot de la acei insi care au strins semnaturi de " adeziune" pentru pseudopartidele maruntzele. In schimbul unor sume de bani, acesti binevoitori salvatori au acceptat sa le livreze listele cu datele din buletin ale fraierilor , si politrucii din teritoriu nu au avut altceva decit sa le semneze cu diverse semnaturi imitate si sa le livreze coducerilor de la centru. Si cum foamea era mare de tot, si cererea crescuta, smecherasii ce facusera liste au vindut ACELEASI LISTE tuturor partidelor care li le-au solicitat. Cum la tribunal nimeni nu verifica veridicitatea datelor inscrise pe liste, toate facaturile au fost acceptate, si marii politicarzi au putut respira usuratzi, si s-au putut prezenta cu listoaie de "membri fondatori" de cel putzin patruzeci de mii de membri, iar "grandele" PDSR cu peste shaishcici de mii !!
Cine erau insa acei salvatori dezinteresatzi (pe bani )? Ei bine, in general oameni care aveau acces la datele din buletinele cetatzenilor: administratori de bloc, politzisti,grefieri,directori de scoli, directori de institutzii si intreprinderi,secretare,primari,factori postali,incasatori de gaze, lumina sau telefoane, ofitzeri de armata,etc... Multe liste sint inca si astazi in posesia lor, si se pare ca si activistii PP-DD au strins semnaturi dupa aceleasi metode! Si nu numai !

Astfel, campania electorala din anul 2000 a putut fi demarata cu succes, iar marile partide si-au putut mentzine ciolanele cistigate cu sudoare. Alegerile din 2000 au fost cistigate de PDSR, care si-a zdrobit concurentza, cu promisiuni gogonate extrem de atragatoare, intre care la loc de frunte se aflau cele cu crearea unui milion de locuri de munca, o casa pentru fiecare, impozite mai mici, sanatate accesibila si reducerea intretzinerii la jumatate (crescuta in acea iarna cu 100%!). Dar asta e alta mincare de peste, aici vorbim despre inscrierea partidelor, nu despre minciunile lor!

DE CE VORBEAM LA INCEPUT DE PROSTIE

Pentru ca,bineintzeles, inscrierea unor formatziuni politice in mod legal cu asemenea liste nu poate fi acceptata de lege. Poate sa fie tata si mama hotzilor si borfasilor politici, sa aiba gramezi de parale si sa slugareasca la ea judetze intregi :din moment ce lista prezentata la tribunal se dovedeste a fi falsa, deci nula din punct de vedere juridic, "formatziunea politica" ce s-a prezentat acolo cu asa ceva nu poate fi inscrisa, chiar si daca ar cinta manele electorale la megafon sau ar avea drept semn electoral steagul Romaniei rupt in doua !
Legea penala e foarte clara in astfel de cazuri: falsul in acte publice constituie infractziune, iar consecintzele ce decurg din utilizarea unor asemenea acte false sint lovite de nulitate din punct de vedere juridic. Adica, mai pe shleau: partidele politice inscrise in anul 2000 NU EXISTA DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC. Si deci nici nu puteau sa organizeze alegeri, sa faca parlament,guverne,bugete,sa semneze tratate valabile cu state din lume,etc... Pur si simplu totzi cei care faceau parte din partidele politice de dupa 2000 NU MAI PUTEAU FI RECUNOSCUTZI CA REPREZENTANTZI AI STATULUI ROMAN !

Situatzie fara precedent in politica europeana, ba si in cea mondiala: reprezentantzii alesi ai Romaniei nu reprezinta de fapt...Statul roman! Sa te strici de ris, nu alta !! Mai poate fi vreo dovada de prostie asa de mare in lume ? Si partea cea mai tare e ca asta este situatzia reala si inca valabila: Romania e condusa de o banda de mascarici ce nu reprezinta de fapt pe nimeni!

AFURISITUL DE DORAN SI INSISTENTZA LUI NESANATOASA

"Bine, vor zice unii, dar de unde era sa stie Procuratura Romaniei, sau Curtea Constitutzionala ca s-a incalcat atunci legea ? Din moment ce nimeni nu a reclamat aceste lucruri, e semn ca toata lumea a acceptat situatzia, si deci -totusi- Romania are reprezentantzi legali, cel putzin pina ce Procuratura Generala si Curtea Costitutzionala vor ancheta acest caz! "
Nu e asa. Si iata de ce:

In anul 2000 ma gindisem sa candidez la Presedintzie, cu un program anticriza exceptzional, ce ramine si astazi cel mai bun de pe toata piatza politica romaneasca. Nu m-am mai obosit sa ma inscriu: presa mi-a dat cu fit si programul a ramas necunoscut, deci nu am putut stringe semnaturile necesare. Am dat deci dracului politica.
Dar... Am devenit atent la partidele politice ce alergau cu limba scoasa dupa membri. Mi-am dat seama ca o facusera de oaie cu numarul acela imens de ...membri fondatori, si ca majoritatea partidelor nu vor reusi in veci sa adune atitzia handicapatzi dispusi sa plateasca cotizatzii fara un ciolan gras asigurat, si ma intrebam de unde dracu' o sa scoata partidarnicii filialele lor asa de grasane. Dar, spre stupoarea mea (si nu numai) marile si micile partide de doi lei s-au inscris triumfatoare cu zeci si zeci de mii de membri fondatori, de credeai ca numarul idiotzilor ce iubeau politica si mincatul de rahat din Romania ajunsese peste noapte la peste cinci milioane! Sa te crucesti, nu alta !

Mi-am facut insa un calcul, si-raportind situatzia vizibila de la fatza locului in punctele cunoscute de mine (Puiesti,Braila,Bucuresti,Sibiu,Constanta,Birlad) mi-am dat seama ca ar fi trebuit ca in fiecare bloc si strada din orasele din tzara sa fie cel putzin cinci-sase insi INSCRISI in vreun partid, ceea ce nu se vedea deloc. Sustzinatori erau cu duiumul, dar astia nu aveau carnet ! Pina si in Lalesti, erau -si inca mai sint- o gramada de activisti, ce se incaierau sustzinindu-si partidele, dar NU FACEAU PARTE DIN ELE ! De unde puteau deci proveni "membrii aia fondatori" ce umplusera partidele ?!

Mi-am amintit de cazul lui Florin Nahorniac, cel care fusese desconspirat de presa cum ca isi fondase micul sau partid (republicano-socialist-si-nu-mai-stiu-cum) utilizind date inventate. Si i-am mai si surprins pe factorul postal Aurel Ceapa si pe incasatorul de la lumina cum stringeau date din buletinele oamenilor fara sa fie cazul... Ce puteau face cu ele ?!

VIVAT PROCURATURA !...

Intuind deci cum sta cazul, am facut o sesizare la Procuratura Generala, cerind o ancheta in cazul acelor liste, asa cum spunea legea facuta chiar de voiosii nostri parlamentari. Conform legii de atunci,alegerile nu puteau avea loc pina ce nu se verificau si rezolvau TOATE contestatziile cu privire la acestea depuse de cetatzeni.
Am primit, dupa o vreme, o instiintzare, prin care eram informat ca cererea mea a fost trimisa la...tribunalul Galatzi (?!) ,si n-am mai primit nici un raspuns, nici pina astazi. Nesimtzire mirlaneasca de tip juridic, dar si o gafa monumentala! De ce?

Conform legii, daca nu se rezolvau TOATE contestatziile, alegerile nu puteau avea loc, iar daca aveau, rezultatul acestora era nul cu desavirsire, cum si este si azi.
Deci, cei care erau alesi in urma unui asemenea scrutin ilegal NU MAI REPREZENTAU NIMIC. Nu puteau lua salarii legale (tre' sa le dea inapoi! :))), nu puteau reprezenta statul fatza de reprezentantzii altor state, legile emise de ei sint lovite de nulitate juridica absoluta, iar oamenii numitzi de ei in posturi de stat nu pot activa legal.
Mai pe scurt: sint niste NIMENI umflatzi cu pompa (de presa) !

VIVAT SI PRESA !

Am anuntzat eu si presa despre chestia asta, dar -hranitzi cu gramezi de parai ambalatzi in rahat suculent- TOTI presarii au tacut si tac milc despre alegerile alea fara substantza. De aceea nici astazi presa nu are curaj nici macar sa-mi pronuntze numele, nici macar sa ma faca idiot sau bou.Daca as ajunge sa vorbesc in public (nu doar la Puiesti), sa imi prezint programul si ideile la televiziune, va garantez ca ar disparea in maxim o saptamina toata mizeria politica ce ne maninca banii si sanatatea azi !
Sper insa ca vetzi duce mesajul mai departe: ACTUALII PARLAMENTARI SI GUVERNANTZI NU EXISTA DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC, SI ORICE PROCUROR INDEPENDENT II POATE ANCHETA ORICIND, CACI NU MAI POT BENEFICIA DE IMUNITATE !

Datzi mai departe !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu