vineri, 30 octombrie 2015

Pentru sufletul tau, Timisoara !

Au trecut 25 de ani de la tradarea din Decembrie. Un sfert de veac degeaba, menit doar imbogatirii si tzinerii puterii de catre tot soiul de snapani, tradatori,lichele, criminali, santajisti si paiatze politice ridicole. Un sfert de veac in care lacrimile timisorenilor-eroi au curs in van asteptind osindirea celor care au indoliat tzara, si in care rinjetele baloase si grohaielile de placere ale celor care au tradat si mai apoi s-au infruptat din carnea tzarii au rasunat intr-una, dezgustatoare si penibile. A fost un sfert de veac de rusine si de decadere, in care cei ce trebuiau sa piara de streang au facut legi, au fost numiti si au numit la rindul lor in functii importnte, au jefuit in voie natiunea si s-au jucat urit de-a reprezentantii acestei tzari. Si, cind au avut nevoie, au mintzit,au creat diversiuni,au batut si ucis iarasi, caci metehnele tradatorilor nepedepsiti nu pot fi uitate niciodata.Tradarea cere iarasi tradare, minciuna produce doar minciuna,banii furati cer intr-una alti bani furati, iar crima nu traieste decit pentru alte crime. Un sfert de veac pierdut in zadar,un sfert de veac inchinat doar saraciei si dezolarii. Un sfert de veac pe care Romania l-a pierdut doar pentru ca i-a fost frica si jena sa pedepseasca pe cei ce-au ruinat-o si insingerat-o. Un sfert de veac in care tradarea, crima si hotzia au triumfat,nestingherite.
E sfertul de veac al rusinii.

Nu pentru asta s-au jertfit tinerii din Decembrie 1989. Nu pentru mizeria si nerusinarea de azi s-au ridicat eroii tai, Timisoara. Nu pentru linistea si bunastarea profitorilor si criminalilor au pierit sute de eroi de la Timisoara, Bucuresti,Sibiu,Tirgu-Mures,Brasov sau Cluj.
Nimeni nu vrea sa moara pentru a permite bunastarea nerusinata a altuia. Nimeni nu-si jertfeste viatza pentru ca niste asasinate odioade da nu fie pedepsite niciodata. Nimeni nu-si pune viatza in joc pentru ca niste slugoi penibili si hotzomani sa se poata transforma in stapini cu ifose si privilegii nerusinate. Nimeni!

Eroii din Decembrie, cei putini, foarte putinii citi au fost de fapt ,s-au jertfit pentru libertate, pentru democratie, pentru drepturi si obligatii egale, pentru abolirea privilegiilor si drepturilor nemeritate, pentru viatza si viitorul copiilor lor. Visau la o lume libera si responsabila, la recunoasterea valorii reale a omului, la egalitate si respect, la bunastare generala si la sanse egale si reale... Visau sa faca din tzara asta o gradina, asa cum merita ea de fapt sa si fie !
Dar vai! In locul gradinii minunate, in locul florilor zimbitoare si a izvoarelor cu ape limpezi, azi tzara i-o ruina pestilentziala, cu buruieni crescute-n smircuri puturoase si baltzi mucede in care inoata si isi umfla gusa broscoi hidosi!Administratia intreaga este corupta de sus si pina jos, gogomanii si sarlatanii politici isi impart privilegiile intre ei si nu vor sa fie trasi la raspundere niciodata,politzia fura cot la cot cu hotzii, justitzia e o banda de mascarici nerusinati si hotzi, legile put de proaste ce sint si de ineficiente, iar ucigasii din zilele singeroase ale acelui Decembrie nu numai ca n-au nimerit in streang sau la inchisoare macar, dar incep sa alcatuiasca un soi de elita a noii infractionalitati fara opreliste a Romaniei!

Mare greseala s-a comis, cind, dupa zilele Revolutiei indoliate nu s-a hotarit pedepsirea cu prioritate a celor vinovati de crimele de-atunci. Ramasi nu doar in viatza, ci si in deplina librtate, autorii masacrelor au lansat un plan prin care ei si oamenii ce puteau fi santajati de ei urmau sa preia puterea, un plan ingenios, bazat pe santaj si intimidare, pe corupere si fortzare, pe utilizarea prostiei maselor de alegatori ce nu-si cunosteau de fapt drepturile si obligatiile lor, pe transformarea intregii prese intr-o banda de lingai penibili si santajabili, pe diversiune, calomnie ordinara si minciuna. Iar planul lor a reusit pe deplin, iar astazi oamenii sint convinsi ca asta-i democratia pe care o cereau demonstrantii si dizidentii de atunci, si au ajuns sa-i vorbeasca de rau pe cei care au luptat si poate au si pierit pentru asa ceva!
Urita si nemeritata intorsatura: cei care si-au batut singuri cuie-n talpa, care s-au dus ca oile sa voteze la " alegeri libere" organizate de sarlatani, improasca azi cu vorbe grele pe cei care s-au jertfit, cerind libertate si egalitate, -considerind ca situatia lor nenorocita este opera acestor oameni curajosi! Ce poate fi mai jalnic si penibil ?

Ucigasii de atunci au scapat, pina astazi, nu doar necondamnati, dar nici macar anchetati. Lumea nici nu-i stie pe majoritatea dintre ei, doar citeva nume pre sonore nimerind la inchisoare, si asta doar dupa ce acesti ticalosi au avut grija sa detina posturi de virf in ierarhia sigurantei nationale, de unde au sters cit mai multe urme si si-au numit oameni suficient de santajabili in posturile din care eventualele anchete pot fi blocate sau indumate pe cai eronate. Cu totii ii stim pe cei care au organizat si comandat masacrul de atunci, dar numele soldatilor-tradatori , cei care au indeplinit consemnul ucigas de fapt, nu este practic cunoscut de nimeni. Caci, nu Ceausescu si clica lui de mascarici penibili au fost cei care au ucis, in realitate. Bietul Nicolae nu era altceva decit un sarman neghiob care dadea din mina, asa cum sint cu sutele in ospiciile tzarii. El doar a dat un ordin tradator, dar cei care au indeplinit de fapt ordinul nu au fost nici Ceausescu, nici Stanculescu, nici Bobu sau seful Securitatii, ci tocmai aceia la care romanii s-ar fi asteptat cel mai putzin: chiar soldatii trimisi de parintzii lor inconstienti sa faca armata ca sa devina... oameni adevarati! Tineri indobitociti in asa hal incit au fost in stare sa respecte un ordin cit se poate de evident ilegal: acela de a deschide focul impotriva unor demonstranti neinarmati! Si care au tras, au ucis si au schilodit, iar mai apoi au cersit imunitate totala pentru ce-au facut! Ce puteau ei deveni, mai tirziu, avind constiintza faptului ca au tradat, dar ca nimeni nu le-a cerut socoteala ?

Niste porci ordinari, convinsi ca pot face orice dara frica de vreo pedeapsa, acesta e raspunsul. Si, ca sa dovedesc ce-am spus, voi da un exemplu cit se poate de concret si graitor.
Exista in satul Lalesti, din comuna Puiesti, judetul Vaslui, un asemene ucigas ramas nepedepsit. Il cheama pe numele sau foarte real GHEORGHE CUCU, si e un ins de 46 de ani, de statura medie, cu par cretz,ochi alunecosi, un rest de buza de iepure, un ins inclinat spre minciuna si ipocrizie, violent si foarte orgolios si lacom. Are cea mai mare casa din sat, asezata chiar in centru, unde detine si un magazin, un OPEL Zafira negru, cu numarul VS69DAS, un tractor Landini cu utilaje, combina CLAAS, si este dascal de biserica si consilier local la Puiesti. Si mai are si o turma de 200-300 de oi, pe care le paste si le ingrasa cu nesimtire pe terenurile altor cetateni, fara sa fie pedepsit in vreun fel sau sa despagubeasca vreodata pe careva, ca un porc ordinar. Scandalurile si bataile sale cu nevasta sint subiecte de birfa frecventa, precum si cazurile in care a bagat oameni in spital, ,fara frica de vreo pedeapsa. Spagile lui date politiei locale -in brinza si bani- ca si procurorilor de la Barlad sint si ele legendare.Ca si viteza cu care sare de la un partid politic la altul, in functie de necesitatile de moment. Ce mai: un porcovan ordinar ce ar putea oricind sa pozeze ca model pentru un monument al nesimtirii ipocrite si a lacomiei neinfrinate!
In Decembrie '89 era soldat la Timsoara, si unul dintre cei care au tras ca boaitele,la ordin. O vreme a stat pitulat la Lalesti, ca sa i se stearga urma, desi umbra acelor crime il urmareste pina si azi, si are inca cosmaruri. Cosmaruri ce nu l-au impiedicat sa-i santajeze pe cei care... il santajau tocmai pe el, amenintindu-i ca ,daca nu-l sprijina sa iasa din mediocritate, ii da in git ca partasi la tradare! Iar sprijinul s-a concretizat prin magazinul in care vinde marfuri mai mult sau mai putin legale, si catapultare in politica locala -pentru inceput. Azi e consilier local, se viseaza primar si poate si consilier judetean,parlamentart si prefect, in viitor. Caci la ce nu poate spera un ins ce poate fi santajat inclusiv pentru crima si tradare, si care a dat dovezi ca poate da limbi kilometrice in cururile care il pot ajuta cumva in zborul lui spre ciolane placut mirositoare? Nu siunt limite, nu exista spatiu suficient, nu are cine sa-l opreasca, ce mai ! Asa ca nimeni nu-l deranjeaza cind face vreo potlogarie, vreo delapidare alaturi de bunii sai tovarasi de hotzii de la primarie, vreun act de violentza sau de contrabanda , caci e mai protejat decit Papa, chiar daca are doar un OPEL, si nu un papamobil. Un ins cu un trecut asa de glorios, atit de abil politician si cu un tupeu asa de urias, se intzelege ca e o raritate nationala, un soi de sopirla pe cale de disparitie, un monument neobisnuit al naturii, deci e musai sa fie protejat! Desi multi cred ca ar fi mult mai bine protejat in spatele unor gratii solide, si nu in libertate.

Ce pot eu, ca ziarist fara drept de lucru in presa, si fara drept la opinie in mass-media sa fac cu acest specimen? Un singur lucru: Sa ti-l ofer tie, Timisoara eroica, sa il expun in fatza celor care il cauta -impreuna cu altzii- de atita vreme in van, ca sa vada toti de ce nu este bine sa ierti ucigasii si tradatorii, oricita cenusa si-ar turna ei in cap. Ti-l dau, si fa ce vrei cu el. Vreau ca mamele, vaduvele si orfanii celor ucisi atunci sa stie pentru prima data unde pot gasi un ucigas de atunci, unul adevarat.Si sa stie ca cel care le-a nenorocit lor familiile a avut neobrazarea sa isi faca el insusi o familie, sa adune avere si sa se poarte caun porc ordinar, tocmai pentru ca nu a putut fi pedepsit. Caci el a avut toate sansele pe care kalasnikovul lui din Decembrie le-a retezat celor ucisi de el odata cu vietile lor.

E cadoul meu pentru aniversarea ta eroica, Timisoara.E cadoul meu pentru sufletul tau, suflet care traieste doar prin cei care au stiut sa se jertfeasca pentru ca noi sa putem spune adevarul, atunci cind chiar e important si noi il vrem. Si sa ma ierti daca n-am putut face mai mult...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu