joi, 15 noiembrie 2012

CUM SE ANCHETEAZA SPARGERILE DE POLITZAII ROMANI

Ieri dimineatza mi s-a spart casa. O actziune obisnuita in Lalesti, unde, in ultimii ani, s-au dat zeci de spargeri. Hotzul a lasat o gramada de urme: a intrat prin geam, largind gratiile cu un drug de salcim de vreo trei metri,a scotocit oleaca prin camera nelocuita de alaturi, cautind bani, si a lasat o sumedenie de lucruri atinse de pe care se pot lua amprente stas.
Ma duc glontz la politzie, unde bravii politzai locali (trei la numar) freaca menta si comenteaza meciuri toata ziua, sub slavita conducere a sefului de post Alin-Bogdan Lazar, unul dintre cei mai coruptzi politzai pe care i-am cunoscut vreodata.
Politzaii au refuzat sa ma ia cu masina, pretextind ca au o actziune de dimineatza, chiar in directzia Lalestiului. Dupa ce am stat ca boul in statzie, m-a dus pina la statzia de autobuz (de la 5 km de sat) un particular. Am pornit pe jos, iar dupa vreo trei kilometri dau de valorosii agentzi, care -ofuscatzi- s-au stropshit la mine ca n-are ce sa imi lipseasca din camera aia, ca ei au fost acolo si s-au uitat (probabil in vreo carte cu povesti), si ca nu-mi lipseste nimic (?!) Cu chiu cu vai am reusit sa-i conving ca imi lipsesc niste recipiente de portzelan ptr mirodenii, si sa-i fac sa se intoarca. Dar nu m-au luat in masina, ca "masina politziei nu-i taxi"!!
Am mers eu pe jos doi km, am ajuns acasa, si abea acolo au vazut ca gratiile erau largite, cioburi pe jos, su urme de scotocire. Au facut un proces verbal, dar nici pomeneala de chemat criminalistica: m-au pus sa declar PE CINE BANUIESC EU CA AR PUTEA SA-MI FI DAT GAURA (!?!). Asa se fac "cercetarile" la Puiesti, de ani de zile. Si bineintzeles, nu stiu sa se fi descoperit vreun spargator, de cind hagentu' Lazar e sef de post la Puiesti! Hagent care a primit din partea Corpului Politzistilor Romani o ...DIPLOMA DE EXCELENTZA !!!?? (Pentru ce dracu' nu-mi dau seama, caci toata comune e ingrozita de avalansa de furturi, spargeri,tilharii si atacuri cu vatamari corporale comise in ultimii ani).
Asta e a doua data cind mi se sparge casa, insa si prima data la fel s-a actzionat, si atunci am pierdut zeci de scule,pahare imbracate in argint, un motor de proiector, etc... Si bineintzeles ca nu s-a prins nimic, caci numai dupa ce prelevezi urmele potzi descoperi un spargator.
Ma voi interesa insa la Ministerul de Interne, daca aceasta metoda asa de neobisnuita este utilizata de politzie in mod curent, si daca asa sint invatzatzi viitorii politzisti in facultate ca se cerceteaza spargerile. Si o sa cer si parerea unor politzisti din Uniunea Europeana, sa aflu: ei tot pe baza de banuieli de-ale pagubasilor actzioneaza, sau ridica amprente ?
Si inca ceva: de ciuda ca nu a putut fura ca lumea (se pare ca prezentza mea in camera alaturata l-a deranjat si pus pe fuga) spargatorul mi-a taiat amindoua cauciucurile de la bicicleta, ceea ce demonstreaza ca era inarmat. Mi-e ca o sa omoare pina la urma pe careva mai slab de inger, pentru trei franci si-o ceapa putreda. Atunci va fi vai si-amar de politzia locala: vom aplica metoda HADARENI. Doar ca ii vom arde pe politzai, ca pe ei ii platim sa ne protejeze !

Tzinetzi aproape, caci va voi prezenta aici una dintre cele mai neobisnuite si periculoase situatzii din cite exista in Romania, o "politzie" pentru care termenul de BORFASI PERICULOSI e prea blind !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu