joi, 27 martie 2014

De ce a aparut Programul Anticriza Doran

"DOAR N-ARE ROST !"...

Pina in 2000 nici nu mi-a trecut prin minte sa ma implic cumva in ceea ce indeobste se numeste "politica". Mi-era scirba de jocurile mizerabile ce se faceau pe spinarea cetatzenilor dusi de nas, de iresponsabilitatea nesimtzita de care dadeau dovada politicienii de toate culorile, de minciunile sfruntate ridicate de politicarzi si ziaristi la rang de adevaruri absolute de lipsa de control si de transparentza in care se emiteau si se aplicau legi imbecile, una mai proasta si mai idioata ca alta,sau de arogantza fudula pe care o afisau cei care mai inainte cersisera in mod penibil si mizerabil votul alegatorilor. Ce sa caut eu intr-o asemenea cloaca? Nici prin cap nu-mi trecea sa intru in asemenea murdarie!

Tot pina in 2000 am avut si o oarecare incredere in presa, chiar daca nu in totalitatea ei.Dar consideram ca presa poate fi totusi o supapa de salvare, iar interesul ziaristilor mai aproa

pe de cel al cetatzenilor,si nu al politrucilor. Numarul mare de ziare de toate culorile,si numarul in crestere al radiourilor si mai ales televiziunilor, parea o garantzie ca -in caz de necesitate- se putea scoate adevarul la iveala macar prin citeva surse media independente.
Admiram si eu -sau cel putzin socoteam importante- luarile de cuvint si si opiniile diversilor analisti" ce si-au dat mai tirziu arama pe fatza. Uneori mi se parea ca intrevad in discutziile aprinse pe baza diverselor probleme ridicate si o oarecare tenta de eficientizare, de cautare a unor solutzii la acele probleme. Eram si eu incintat cind cite vreun ziarist mai "coltzos" il punea in dificultate pe vreun politician sau mare interlop, si-mi ziceam si eu,multzumit: "-Ce bine i-a mai zis-o!", avind impresia ca ziaristul in chestiune chiar realizase mare brinza cu intrebarile lui atit de incisive (la prima vedere!). Chiar si azi inca, un ziarist de opinie e catalogat drept bun sau slab in functzie de intrebarile pe care le adreseaza diversilor invitatzi, iar expresia: BINE I-A MAI ZIS-O! reflecta inca nivelul maxim la care se poate raporta eficientza activitatzii unui moderator sau analist TV.

Cum si eu sint ziarist de meserie (am absolvit Facultatea de filosofie-jurnalistica la SPIRU HARET, in Bucuresti, si am si lucrat in presa scrisa),cazusem si eu in capcana suficientzei publicistice, avind impresia ca cel mai important lucru e cum sa pui intrebari, chiar si fara sa te intereseze prea mult subiectul analizat. Ion Cristoiu,Radu Moraru,Marius Tuca, Cornel Nistorescu,Tia Serbanescu,Dan Diaconescu, sau Stelian Tanase mi se pareau foarte buni in meserie, dar si Gigi Becali, Ion Tziriac sau Patapievici imi pareau tot oameni care stiau "sa puna problema" foarte incisiv.
Una peste alta, mi se parea ca -desi nu era inca o democratzie reala- Romania era totusi un stat veritabil, cu oarecari institutzii cit de cit serioase, iar presa ar fi putut fi folosita ca mijloc de presiune asupra politicului, deci nu avea rost sa ma implic si eu in lupta politica asa de detestabila si detestata de totzi.

"PUSUL PROBLEMEI"- RIDICAT LA RANG DE SOLUTIE.

Dupa o vreme mi-am dat insa seama ca -desi era atit de rasunatoare si parea asa de temuta, in realitate atitudinea presei era cit se poate de putzin rezistenta si mai ales - lipsita de orice eficientza. Torentele de vorbe goale aruncate cu atita emfaza de "analistii-minune" ai presei natzionale nu erau altceva decit apa chioara si praf aruncat in ochii publicului. Pina si faimoasele "puneri de problema" atit de gustate nu faceau altceva decit sa adinceasca de fapt problema in chestiune ,si nu ofereau niciodata vreo solutzie reala, eficienta, si aplicabila imediat.Era deci numai gargara facuta de dragul gargarei!
Deci, practic ziaristii nu erau altceva decit niste secondantzi ai politicienilor neghiobi, carora le faceau implicit publicitate, -fie si numai prin prezentarea acestora in ochii publicului ca fiind niste persoane importante in domeniu. Nici unii, nici altzii nu ofereau vreodata insa rezolvari clare pentru problemele dezbatute cu atita aplomb, ci se straduiau sa-si demonstreze propria importantza in A PREZENTA acea problema cit mai stralucitor cu putintza. Deci a palavragi fara vreo intentzie de a rezolva ceva, de a gasi cai de a termina definitiv cu acea problema, fara a genera alte probleme prin insasi solutzia propusa. Atit presa, cit si politicienii prezentatzi drept profesionisti excelau deci in INEFICIENTZA.
Se vorbea despre coruptzie, despre lipsa de bani, despre criminalitatea in crestere, despre agricultura neperformanta,despre cercetarea lasata de izbeliste, infrastructura insuficienta,sanatatea de-a dreptul...mortala, invatzamintul prost organizat, etc... -dar fara sa se caute totusi adevaratele cauze ale acestor lipsuri si probleme, si fara ca vreun analist,moderator sau politician ori specialist sa ofere vreo solutzie concreta. Totzi PUNEAU PROBLEMA, dar nimeni nu o rezolva !

Intr-o zi, scirbit de toata tevatura inutila pe care o faceau presa si politicarzii iresponsabili, m-am gindit ca as putea sa ofer chiar si eu rezolvari la problemele importante cu care se confrunta societatea romaneasca in acea vreme. Totul era sa nu cad si eu in capcana suficientzei si sa nu consider ca pusul problemei e mult mai important ca rezolvarea acesteia.
Analizind un pic fenomenul, am descoperit si de ce politicienii si analistii socio-economico-politici nu erau cit de putzin eficientzi in demersurile lor: ei nu considerau important sa fie identificate cauzele concrete ce generasera problema in chestiune, ci cautau mai ales sa scoata in evidentza lipsurile adversarilor politici ,ce nu rezolvasera problema la vremea lor si avantajele "de netagaduit" pe care le va avea societatea daca accepta sa mearga in directzia indicata de ei. Problema, de fapt, nici nu era importanta, importanta era accederea sau mentzinerea partidului respectiv la putere, care partid avea sa rezolve acea problema in doi timpi si trei miscari, fara cine stie ce efort deosebit!

SA TRAGEM LINIE. SA-I TRAGEM LA RASPUNDERE !

Ori, eu mi-am dat seama ca tocmai aceasta atitudine -in timp- nu numai ca nu poate rezolva problemele presante ale tzarii, dar crease la rindul ei alte probleme, ce devenisera extrem de presante la rindul lor. Si cum nici un politician nu voia sa recunoasca faptul ca a gresit vreodata, problemele deveneau pe zi ce trece din ce in ce mai grave si mai greu de rezolvat,si aveau sa se agraveze din ce in ce mai mult.
Atunci, am inceput sa caut chiar eu cauzele reale ale problemelor cu care se confrunta societatea romaneasca, cauze care -odata suprimate- puteau permite ca restul cauzelor mai mici generate de aceasta cauza principala -sau cauze principale- sa dispara de la sine si sa permita rezolvarea problemelor definitiv.
Cind am tras linie si am cercetat cu ochiul calm si fara partinire am descoperit ca pricipalele cauze ce generasera relele din societate erau: iresponsabilitatea clasei politice, lipsa unei strategii natzionale coerente de dezvoltare durabila a societatzii si economiei, proasta gestionare a fondurilor deja existente, si lipsa de curaj si de implicare a cetatzenilor si a presei in sistemul decizional. Practic insa toate problemele erau generate de iresponsabilitatea politicienilor, situatzie ce le permisese acestora de-a lungul timpului sa se ocupe mai ales de furaciuni, abuzuri in interes personal sau de partid,risipa de fonduri, aliantze de tip mafiot, santajari cu dosare suspecte si palavrageala penibila si siciitoare, atit in parlament, cit si in diverse emisiuni pe la televiziunile aservite.
Tragindu-i pe totzi acesti politicieni iresponsabili la raspundere reala si concreta si oferind cetatzenilor posibilitatea de a verifica si pedepsi direct clasa politica ineficienta se rezolvau cea mai mare parte a problemelor grave cu care se confrunta societatea: ar fi disparut in primul rind legile proaste care generasera haos si prejudicii de-a lungul timpului, si se permitea in sfirsit accesul in posturile de decizie a unor oameni nu doar bine pregatitzi, ci si bine intentzionatzi si cu bun simtz, -oameni care pina atunci erau cu obstinatzie lasatzi pe dinafara cind era vorba sa fie numit vreun specialist intr-un post de raspundere.
Dar, pentru ca politicarzii isi numisera de-a lungul timpului doar oameni obedientzi si santajabili in toate structurile de control ale statului, nu se putea vorbi despre posibilitatea unei reale democratzii daca platitorii de impozite nu puteau verifica DIRECT cum isi fac treaba functzionarii de stat si nu puteau lua masurile necesare in caz de abuzuri de putere, atit de frecvente in epoca. Deci, trebuia emisa o legislatzie care sa permita cetatzenilor sa verifice direct, si la nevoie sa stopeze abuzurile comise de functzionarii de stat coruptzi, iar acest lucru nu poate fi posibil decit prin crearea de comisii NEPERMANENTE de cetatzeni cu drept de control, comisii alese aleatoriu, pe baza de tragere la sortzi, si deci alcatuite din niste oameni care nu stateau prea mult in acele functzii, deci care nu puteau fi coruptzi sau santajatzi.

CUM TREBUIA SA ARATE UN PROGRAM ANTICRIZA VERITABIL

Rezolvind deci aceste doua probleme, care erau CAUZELE CAUZELOR reale, -se punea piatra de temelie pentru rezolvarea celorlalte probleme, caci numai cu aceste masuri nu se ridica inca nici societatea, si nici nivelul de trai. Trebuiau incluse in program masuri pentru toate domeniile: industrie, agricultura,comertz,turism,protectzie sociala, sanatate, cultura,,invatzamint, aparare, politica externa, etc..., -si toate acestea pornindu-se de la un program unic si coerent de dezvoltare pe domenii, program realizat atit pentru masuri pe termen lung, cit si pe termen mediu si scurt, ba si cu masuri imediate si urgente,caci degeaba realizezi in viitorul indepartat o bunastare generala, daca astazi moare toata lumea de foame si de boli, iar mai tirziu nu mai are cine beneficia de viitorul acela asa de frumos!
Avind deci la dispozitzie toate aceste elemente, m-am pus pe treaba si, in citeva saptamini am realizat ceea ce in anul 2000 se numea PROGRAMUL DE SCOATERE A ROMANIEI DIN CRIZA, -primul program de acest gen realizat de cineva (persoana, partid sau organizatzie civila) vreodata in Romania, si singurul chiar si in zilele noastre. Ca sa-l bat la masina de scris si sa realizez o brosura de prezentare completa, mi-au trebuit citeva luni bune, iar in forma sa finala (terminata de-abea prin 2003) brosura avea peste 70 de pagini batute la un rind, din care programul propriu-zis avea peste cincizeci de pagini! Si nu prezentasem decit cam o treime din program!
Nu precizez aceste lucruri ca sa ma laud, ci doar ca sa arat cit de complex este un program veritabil, si de ce imi este atit de greu sa-l prezint astazi integral,fie si pe un blog personal. O lista oarecare de reforme scoasa din burta este usor de prezentat, dar seriozitatea unui program de reforme este demonstrata de prezentarea lui pe puncte, unde trebuie sa aratzi ca ai priceput cu adevarat care sint problemele, ca le cunosti cauzele reale, ca stii care este situatzia financiara din acel moment, si ca oferi solutzii reale ce se pot realiza cu adevarat, in termen scurt si cu fondurile aflate la dispozitzie in acel moment.

Lista cu reforme am prezentat-o inca din vara lui 2000, atit prin futurasi si manifeste impartzite cetatzenilor, cit si prin materiale depuse la sediile organelor principale de presa din tzara, si mai ales din Bucuresti.Ma asteptasem ca presa -ce trebuia sa-mi fie principalul aliat- sa vorbeasca macar despre acesta, fie si ca despre o curiozitate, caci odata dat publicitatzii programul -chiar si in deridere- eu pteam fara mari probleme sa demonstrez ca era mult mai serios decit toate gogomaniile prezentate cu mutre aferate de diversii politicarzi consideratzi asa de importantzi si in realitate atit de putzin consistentzi, sa aduc argumente care sa demonstreze ca programul meu era un document veritabil si reprezentativ si sa demonstrez seriozitatea demersului meu.
Imi propusesem sa candidez la presedintzie cu acel program, in acel an 2000, dar cum presa mi-a tras clapa -dupa cum voi prezenta mai apoi- totul a ramas balta. Pentru ca am comis cea mai mare prostie cu putintza: am crezut in bunul simtz al presei si m-am bazat practic in exclusivitate numai pe ea. Grava greseala!

PRESA, PENIBILA! PRESA, MIZERABILA!

Presa nu numai ca nu a binevoit sa bage in seama programul meu, dar s-a repezit ca turbata sa faca propaganda furibunda politicarzilor consacratzi, care promiteau gogomanii peste gogomanii, si mai ales celor de la PDSR, cu milionul lor de locuri de munca devenit sute de mii de concedieri,intretzinere pe jumatate devenita dubla in prima iarna care a urmat, casa pentru fiecare devenita casa pentru orice pungash politic, si sanatatea aia accesibila din cauza careia au murit o gramasda de romani, printre care era sa ma aflu si eu. Pentru propagarea acestor gogosi presarii au primit salarii uriase in urmatorii sapte-opt ani, de-au ajuns sa se creada vedete internatzionale. Coboritzi la rangul de lingai de lux, presarii de atunci (si de azi,din pacate) s-au inchis intr-o lume a lor, in care nu vor sa cunoasca ceea ce este real sau firesc pentru societate, ci ei traiesc intr-un tarim ideal, unde problemele principale sint lipsa autostrazilor pentru limuzinele lor , lipsa legumelor bio ,disparitzia colectziei lui Botezatu si calitatea slaba a samponului pentru catzei. De altceva ii doare-n cot!

De aceea, si astazi sint nevoit sa prezint programul pe alte cai decit cele normale si uzuale, de presa, caci intreaga presa are consemn sa nu prezinte decit ceea ce este absolut ineficient in lupta cu politicienii incompetentzi si iresponsabili, numai ceea ce nu face decit sa fie niste demersuri ce se pot ignora cu usurintza.Nu s-au prezentat deci decit acele opinii care sint conform cu opiniile patronilor de ziare si posturi TV, iar programele si opiniile adversarilor politici ai acestor patroni sint prezentate doar daca sint fie proaste cu desavirsire, fie prea greu de sustzinut cu argumente valabile. Iar politicarzii protejatzi si promovatzi (contra parale multe!) nu sint niciodata intrebatzi de ce nu au reusit sa-si tzina angajamentele facute in campaniile electorale anterioare, ci doar sint rugatzi sa prezinte ce alte gogo...aaa... ce alte REFORME atit de importante mai au de gind sa realizeze domnii candidatzi asa de seriosi si capabili!

Una peste alta, presa de azi -in totalitatea ei- s-a transformat intr-o jalnica bocitoare de lux si laudatoare nesimtzita pe banii cui da mai mult, si deci nu poate fi considerata o sursa serioasa de informare, ci numai o sursa de articole si emisiuni distractive. Chiar si emisiunile de stiri de la principalele canale TV (PROTV,ANTENA 1-2-3, KANAL D,NATIONAL,DIGI,etc.) nu sint altceva decit SHOW-uri penibile,in care realul este fardat ca sa semene cu lumea promisa de politicieni, iar micile tragedii ale vietzii sint umflate pina la dimensiuni apocaliptice! Politicienii invitatzi nu sint vreodata intrebatzi de ce solutziile si reformele propuse si implementate de ei nu sint cu adevarat eficiente (atunci cind nu provoaca de-a dreptul catastrofe!) , sau de ce nu au fost capabili sa realizeze ceea ce si-au propus in campaniile electorale. Sint prezentatzi ca niste oameni seriosi, care sint capabili sa faca ce au promis, si prin aceasta li se face implicit o publicitate extraordinara. Ba chiar s-a ajuns la inducerea opiniei ca numai cei care apar la televizor sint importantzi, iar restul nu conteaza.

Va datzi seama ca, in aceste conditzii, nici Doran, nici programul si reformele lui (sau ale altora de aceeasi teapa) nu aveau cum sa ajunga in presa. Doran nu numai ca oferea solutzii concrete pentru toate problemele societatzii romanesti, dar vorbea si despre listele false de membri fondatori cu care "partidele politice" asa de serioase s-au inscris la tribunale si s-au scos singure in afara legii, despre iresponsabilitatea clasei politice, despre faptul ca Romania nu este o democratzie, despre tradarea armatei din '89, despre necesitatea recuperarii pagubelor provocate de hotziile politicarzilor postdecembristi, despre inexistentza unui aparat de justitzie, etc,etc,etc... Cum sa prezintzi un asemenea om pe post ?! Mai bine ii prezintzi pe seriosii natziei: pe Gigi Becali, Mihai Tatulici, Katanga sau Adrian Nastase!

JUSTITIA ...Ha! Ha! Ha!

Dar lucrul cel mai rau este faptul ca in Romania nu numai ca nu exista un parlament veritabil si un guvern credibil,insa nu exista nici pina la ora actuala un aparat de justitzie serios, care sa puna in ordine institutziile si societatea.
Desi exista un asa-zis " minister al justitziei" si unul "public" (ce administreaza procuratura atit de indolenta si ineficienta), desi palatele de justitzie au rasarit in toata tzara precum ciupercile, desi au loc procese peste procese, cu judecatori, procurori si avocatzi care mai de care mai lacom ca altul -totusi nu exista inca un aparat de justitzie credibil si real, care sa puna chiar in ordine si sa rezolve problemele societatzii si cetatzenilor, si care sa infaptuiasca acte serioase de implementare a DREPTATZII.

De fapt JUSTITZIA, cum se numeste ea, nu face DREPTATE, ci aplica doar LEGEA, indiferent cit de timpita si de pagubitoare ar fi ea, bazindu-se pe faptul ca indivizii care aplica prevederile legii sint inamovibili, adica nu pot fi practic trasi la raspundere vreodata. Insa, deoarece este vorba despre oameni care au facut studii de drept, in facultatzi de obicei finantzate din banii publici, deci ai cetatzenilor,-nu se mai poate spune ca acestia actzioneaza fara sa stie ce fac, si care vor fi urmarile actziunilor lor, si deci raspund integral pentru faptul ca au acceptat sa aplice acele legi idioate. Un judecator sau un procuror nu poate sa sustzina ca -aplicind o anumita lege sau procedura- va prejudicia cu buna stiintza persoana sau persoanele care ar fi trebuit, in mod logic sa fie despagubite. In orice facultate de drept de la orice universitate din tzara se spune foarte clar ca NU trebuie recunoscute si aplicate acele legi sau prevederi care intra in contradictzie fie cu alte legi, fie cu prevederi din aceeasi lege, fie cu normele sociale, fie chiar si cu logica.
Practic, judecatorii si procurorii ar fi trebuit SA REFUZE sa aplice acele legi si prevederi care, prin insasi aplicarea lor -aduceau implicit prejudicii celor care apelau la justitzie, in loc sa rezolve probleme sau sa aduca reparatzii.

NESIMTZIRE !

In loc de asa ceva, "juzii" si " procii" din Romania s-au complacut in a se balaci in mocirla iresponsabilitatzii nesimtzite si a cretinismului indolent afisat,aplicind legi si prevederi idioate cu nemiluita, si nenorocind zeci de mii de oameni nevinovatzi, in vreme ce in acelasi timp scoteau basma curata mii si mii de infractori, care mai de care mai periculos si -in loc sa protesteze impotriva legilor nenorocite, a caror aplicare ii punea in aceeasi oala cu ultimii dintre borfasii de cea mai joasa spetza-, acesti mindri justitziari-bidon au preferat sa faca greve pentru mariri nesimtzite de salariu, si alte privilegii nemeritate. Si ia sa vedetzi ce-or sa mai schiorlaie acesti domni si doamne cind -dupa Revolutzie- vor ramine fara averi si vor face munca silnica pe saturate! Ce-or sa mai protesteze, si ce-or sa se mai lamenteze, sustzinind cu infocare ca " iei ie nievinovatzi, si iei n-o facut altsheva diecit sa aplishi liejea!!
Dar toata pirnaia pe care au s-o faca au s-o merite integral si -conform cu programul anticriza- echipe de studentzi din facultatzi de profil vor trebui sa reanalizeze TOATE dosarele si sesizarile din ultimii 25 de ani, iar statul sa ofere reparatzii celor prejudiciatzi de aceste potai nesimtzite care ne maninca -inca!- gramezi uriase de bani degeaba. Nu se stie insa daca va fi gasita suficienta apa si destul detergent care sa spele definitiv rusinea existentzei acestei clase parazite de insi iresponsabili ce-au ridicat bunul plac si nesimtzirea la rang de lege si morala in Romania vreme de-un sfert de veac!

ASA "JUSTITZIE" -O RUSINE NATZIONALA!

M-am lovit si eu, ca si cei mai multzi dintre cetatzenii simpli ai Romaniei, de nesimtzirea trufasa si de iresponsabilitatea penibila a "justitziarilor" romani. Cazul listelor false de membri fondatori prezentate in 2000 de partidele de toate culorile la tribunal, cazul promisiunilor gogonate si neindeplinite ale PDSR, cazul supravegherii mele ilegale cind a venit Bush in Romania, ori cazul detentziunii mele ilegale din 2005, cind am stat 16 zile in greva foamei si era sa mor din cauza lipsei de tratament medical pentru o infectzie la rinichi -nici nu au fost bagate-n seama. Dar nici cind un cioban idioit a vrut sa ma loveasca de mai multe ori cu bita-n cap, pe terenul meu ,unde el pastea oi ilegal, cind seful de post din Puiesti l-a scos basma curata pe proprietarul acelor oi ce mi-au distrus o plantatzie de nuci, sau cind politzaiul cu mintea dusa nici n-a vrut sa ridicer amprentele ce puteau duce -in sfirsit!- la prinderea celor care mi-au spart casa de mai multe ori - nu s-a facut iarasi practic nimic, si de cele mai multe ori nici nu i-am vazut la fatza pe asa-zisii "procurori" care -cica!- s-ar fi ocupat de cercetarea acelor cazuri!
Iar in cazul sparegerii din 2012, am primit de curind, de la o madama "procuror" pe care n-am vazut-o la figura in viatza mea stirea ca acel caz s-a... clasat (?!), conform noului cod penal de rahat modificat de dobitocii aia de parlamentari votatzi de prostii ce n-aveau ce face si s-au dus la votarea aia de neam prost din acelasi an 2012!
Ce sa mai vorbim, aparatul de justitzie actual e o veritabila RUSINE NATZIONALA, si constituie un veritabil pericol public ce trebuie asanat cit mai urgent. Si asa se va face, caci altfel tzara nu se poate ridica.

NUMAI REVOLUTZIA!

As fi vrut sa se poata si altfel, dar este imposibil sa implementezi un program de reforme cum este cel creat de mine atita vreme cit in tzara nu exista practic nici aparat de justitzie, si nici o presa independenta si obiectiva.
Cui sa te adresezi? Judecatorii nici nu vor sa puna botul la asemenea cazuri, caci in cea mai mare parte sint numitzi doar daca sint fie borfasi veritabili, fie securisti, fie insi santajabili si obedientzi. Iar presa e o armata de lingai penibili, platita excelent doar ca sa nu le aminteascaq oamenilor ca exista si alte cai de a rezolva gravele probleme ale societatzii decit prin intermediul clasei politice. Nu potzi sa faci astfel nimic, doar sa te lamentezi inutil si sa te indignezi fara rost, sa asteptzi zadarnic vreo schimbare in bine,si sa dai parale grele ca sa fii prostit si insultat pe fatza!

De aceea, doar o revolutzie va putea pune in aplicare un program de reforme precum cel al meu, si este, din pacate, singura cale. Numai tineretul apolitic poate nu doar sa doboare clasa politica actuala, dar sa si implementeze masurile prevazute in acest program. Cei care astazi se considera fie elita in diverse domenii, fie oameni cu experientza si nu-stiu-ce capacitatzi de analiza si determinare s-au ratat iremediabil si irevocabil prin faptul ca nu au avut nici curaj sa recunoasca faptul ca problemele incepeau CHIAR cu ei, si nici nu s-au obosit sa caute solutzii valide pentru aceste probleme. "Experimentatzii", "seriosii", si "capabilii" care s-au perindat si vor inca sa se mai perinde la putere s-au facut de ris prin lipsa lor cronica de curaj si prin ineficientza demonstrata a tuturor demersurilor lor.
Este deci vremea ca oamenii de actziune sa preia societatea si sa ii rezolve cu adevarat problemele.

PESTE PROGRAM!

De aceea, voi prezenta nu doar programul propriu-zis, ci si modalitatzile de formare a unor sectziuni paramilitare independente ce sa alcatuiasca mai tirziu o armata ce va duce actul revolutzionar la bun sfirsit, modalitatzile prin care presa obedienta manipuleaza, dezinformeaza si intoxica publicul, legislatzia speciala ce sta la baza declansarii actului revolutzionar, metodele cele mai eficiente de raspindire a materialelor de propaganda si de descoperire de noi aderentzi, de contracarare a publicitatzii mincinoase si diversiunilor indreptate contra membrilor organizatziilor revolutzionare, etc...
Un bun program trebuie sustzinut de un bun plan de actziune si de o buna pregatire fizica si tactica a celor care vor sa-l puna in aplicare. Si, spre deosebire de actul din '89, de data aceasta nu vom mai gresi, dindu-ne viitorul in miinile celor care au demonstrat de-a lungul timpului decit faptul ca stiu operfect sa se nenoroceasca singuri, nenorocindu-i si pe totzi ceilaltzi impreuna cu ei.

Pentru romantici: regret sa va aduc cu picioarele pe pamint,dar o revolutzie fara program coerent e doar o supapa prin care lichelele politice din esaloanele doi-trei-patru ajung in primul esalon,nimic altceva. Si noi o sa fim raspunzatori daca schimbarile ce vor avea loc in societate vor fi bune sau rele, perfecte sau inspaimintatoare,deci trebuie sa punem totul la punct pina la detaliu inca de la inceput, sa stim nu doar cum sa doborim actualii politicarzi, dar si cum vom ridica societatea dupa aceea. Aceasta esta garantzia ca demersul nostru este serios, si nu nebunia sau setea de putere.Degeaba avem curaj,spirit de sacrificiu, fortza si avint revolutzionar: daca nu stim de la inceput ce masuri trebuie sa luam imediat si mai tirziu, si daca lasam astfel alte hiene sa sfirtece tzara pentru ca -vezi Doamne!- noi nu am sti sa administram societatea si va trebui sa-i lasam pe niscai "profesionisti" si "oameni de bine" sa se catzere la ciolan pe spinarea noastra si pe urma sa ne dicteze ele ce e bine si ce nu ,in vreme ce isi numesc alte lichele in posturi de control si se pregatesc sa jefuiasca iar Romania. -noi vom fi vinovatzi pentru asta. Greselile trecutului nu trebuie repetate!

DEZBATETZI, DEZBATETZI, SI IAR DEZBATETZI !

De aceea va invit sa dezbatetzi programul pe care vi-l voi prezenta, caci acesta poate fi inca imbunatatzit, oricit ar fi el de bun, si chiar si daca nu a mai realizat nimeni niciodata unul la fel. Insa programul, atunci cind va trebui aplicat, trebuie sa fie cit mai aproape de perfectziune, iar eventualele discrepantze trebuie sa aiba un impact absolut minor si usor de indreptat rapid.
Nu va sfiitzi sa prezentatzi problemele voastre, cu care va confruntatzi frecvent, si incercatzi sa oferitzi solutzii pornind de la baza aplicarii prevederilor din programul anticriza., -caci inca exista foarte mari probleme locale sau din diverse domenii ce nici macar nu au fost mentzionate -daramite dezbatute!- de politicieni sau de presa. Prezentatzi problema, descoperitzi cauzele veritabile, argumentatzi si datzi o solutzie. In acest fel se pot gasi solutzii la cele mai mari probleme considerate de obicei de nerezolvat si chiar nerezolvate de politicieni in ultimii 25 de ani!

TREABA ASTA NU-I PENTRU POTLOGARI !

Inca ceva: NU AM DE GIND SA FONDEZ NICI UN FEL DE PARTID, deci amatorii de ciolane sa se abtzina! Nu sint nici legionar, nici peremist, nici habotnic religios,nici rasist, nici xenofob,nici antisemit, si nu tzin cu nici o echipa de fotbal, -si nici nu caut insi de acest gen.De dezaxatzi sint satul, si e satula si tzara!
Ceea ce cautam sint tinerii apolitici,intregi la trup si la minte, curajosi, bine intentzionatzi si hotaritzi, capabili sa isi puna pielea si talentul la bataie pentru un viitor cu adevarat bun pentru ei si pentru tzara.Oricine corespunde cu aceste criterii este bineveit.

Urmaritzi deci pe acest blog si pe celelalte pe care vi le voi indica, programul anticriza si planul general de actziune, si fitzi pregatitzi pentru evenimentele care vor urma Caci in curind era lichelismului va apune definitiv.
Oameni buni, vine vremea oamenilor !

DAN DORAN
jurnalist independent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu