marți, 23 octombrie 2012

Mitingul de duminica

Trebuia sa fie de la inceput un esec. Politicarzii locali au muncit cu disperare pentru a transforma adunarea programata duminica la Lalesti intr-o varza lipsita de importantza. S-au lansat zvonuri despre batalioane de jandarmi care vor ciomagi lumea ce va avea curaj sa vina la miting. Li s-a spus altora ca vor fi luatzi la ochi, si pe viitor vor ramine fara pensii, ajutor social, loc de munca, subventzie agricola, etc...
Musiu Starpu Ion, un ilustru ticalos si intrigant local, celebru traseist politic, a mincat mai mult cacat ca niciodata, pentru a speria lumea.Dar nu a fost singurul. de fiecare data politicienii se aduna si iau masuri serioase -uitind de divergentzele dintre ei- pentru a combate pe oricine le-ar contesta autoritatea, sau ca sa-i momeasca pe oameni la votare. asa se face in toata tzara.
N-a venit picior de jandarm, politzaii au luat vacantza, ba pina si gardianul public din sat, Vasile Cristea, a lipsit cu vitejie, acuzind o indispozitzie cauzata de o noapte de chef.
De presa, ce sa mai vorbim: doar daca nu erau deghizatzi in vrabii sau cotzofene, ca altfel nu era picior de presar. Da' la jalnicul miting pesedist erau ciotca!
Pina si cei care ma sustzinusera cu o zi inainte , batindu-se cu cataroaie in piept ca vor fi prezentzi, ba ca vor si intona cu mine imnul-pamflet, au disparut de pe radar cind a fost vorba sa se prezinte. noroc ca nu-s nascut dupa ultima ploaie -cum zice frantzuzul- deci nu m-am bazat deloc pe ei, stiind ca asa fac totzi palavragiii.
Eram si eu cam ragushit, si nu prea ma asteptam la cine stie ce efect, cu vocea mea oricum oribila. Pe la unu jumate am inceput sa vorbesc, de la o tribuna improvizata din bordura podului din centru.Venisera doar citziva oameni-majoritatea femei- plus vreo citziva insi ce tatonau terenul, tzinindu-se mai la fereala. Plozii: ciotca pe bordurile podului, imbolditzi de politicarzi, ca sa faca galerie dezaprobatoare, la nevoie.
Dintre cei carora le dadusem foile cu imnul-pamflet, majoritatea mi l-au inapoiat, ca sa arate ca nu-i mai intereseaza. Dar eu am inceput sa vorbesc, cam poticnit, caci era primul meu discurs in public dupa mai bine de zece ani. Si discursul lincezea, si ascultatorii erau cam plictisitzi si nelinistitzi...

Parea deci sa fie un esec real, in ciuda eforturilor mele de a lega discursul. Dar nu a fost in nici un caz un esec. Si asta s-a datorat pamfletului in versuri.
Cind am inceput sa-l cint, cu toata vocea mea ragusita, intregul miting s-a transformat intr-un succes. Desi versurile par vesele (politicienii cinta, ingrijoratzi pentru viitorul lor, cersind votul alegatorilor), in realitate este vorba despre un mesaj foarte clar adresat alegatorilor sa nu-i mai aleaga. Efectul este senzatzional: pina si cei mai indoctrinatzi oameni ai politicienilor se opresc si-l asculta, fara sa-l intrerupa. Oamenii au inceput sa se stringa, iar comentariile rautacioase au incetat ca prin farmec. Efectul hipnotic al versurilor este total: nu potzi sa nu il ascultzi pina la final!
Promisiunile gogonate ale parlamentarilor apar aici cel mai evident, si-desi rizi la ele - te fac sa-i vrei spinzuratzi pe loc !

Venitzi ,romani, mic cu mare
Nu ne lasatzi nevotatzi !
Vom face drumuri de zahar
Si-un stadion din cirnatzi !

Vretzi Marea Neagra, in rate ?
(Cu tot cu sare si pesti!)
Vom face circuri la sate
Si-un cosmodrom la Fetesti !

Va dam salarii marite:
Vetzi lua opt mii de dolari !
Si limuzine, si vile...
Haidetzi, votatzi-ne iar !

Ce daca-am fost foarte lenesi
Hotzi,mincinosi, nesimtzitzi ?...
De-acum vom fi foarte harnici
Si competentzi, si cinstitzi ! (ha-ha!)

Insa modul cum se cinta imnul-pamflet ii da fortza. Daca il citesti simplu, nu vezi decit o poezie fara cine stie ce efect. Iar cintat in stil manelistic sau sentimental, are iarasi un efect mai degraba comic. Trebuie citit avintat, cu sublinierea cuvintelor din promisiunile politicienilor, altfel totul se duce pe ripa. Voi vedea cum o sa fac sa-i pun muzica pe youtube, ca sa vedetzi si voi ce reprezinta de fapt cintecelul asta. Va garantez ca, daca il cintatzi in cor cu alte persoane, efectul asupra voastra va fi nu doar uluitor, dar vetzi renuntza cu totzii sa va mai ducetzi la vreo votare organizata de politicarzi, si acestia vor pieri de pe scena politica pe veci!

Pe saitul partidul-poporului. ro am publicat versiunea integrala a pamfletului, si face sa-l cititzi. Dar sa-l cintatzi, e minunat: va va deschide ochii definitiv ,si va va scoate de sub influentza drogului politic susurat pe la urechi de televiziunile mincinoase !

Mitingul meu a fost scurt: a durat mai putzin de-o ora,insa nu a fost nicidecum un esec: Al doilea va fi mult mai mare, mai interesant, si mai reusit. De fapt acest prim miting de la Lalesti nu a fost decit un exercitziu, pentru a cunoaste problemele ce pot aparea la un miting serios, si a putea sa le evit pe viitor

Campania de semnaturi merge inainte, iar daca in tzara vor aparea din ce in ce mai multzi sustzinatori care sa stringa semnaturi si sa promoveze imnul-pamflet, scapam in citeva luni de toata mizeria politica ce ne maninca azi banii si sanatatea.

Inchei aici cu urarea sincera adresata dusmanilor mei sa crape cit mai repede si in chinuri cit mai mari, iar romanilor sa se trezeasca naibii odata, ca se fac de ris iarasi. Si cu finalul imnului-pamflet:

Vrem iar puterea, prostime !
Vrem iar salar de nababi !
Sa jefuim ce mai este
Si sa itzi scoatem peri albi !

Ce-i aia: democratzie ?
JAFOCRATZIE va dam !
Distrugem tot ce se poate
Si ce ramine ,furam !

Noi sintem mafia tzarii
Iar voi votatzi cum vrem noi !
Chiar de furam si distrugem
Nu dam un ban inapoi !

Haidetzi, romani, la votare
Datzi-ne banul de tot!
Stim ca reforma va doare:
Si pe noi ne doare...-n cot !

PS: Nu uita: te pupam
Votul tau il asteptam !

Semneaza: POLITICIENII TAI

Sa fie la ei, acolo ! (zic eu )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu