luni, 28 aprilie 2014

Programul Doran Anticriza (2014)

PROGRAM DE SCOATERE A ROMANIEI DIN CRIZA -2014 (actualizat)

1.-DEMARAREA UNEI CAMPANII ANTICORUPTIE SI ANTIBIROCRATIE EFICIENTE, cu implicarea directa a Presedintelui.
2.-UN SET DE LEGI PTR SPRIJINIREA SI DEZVOLTAREA ACCELERATA A AGRICULTURII, IN SPECIAL A MICILOR GOSPODARII AGRICOLE.
3.-LEGI PENTRU DEZVOLTAREA ACCELERATA A TURISMULUI.
4.-LICHIDAREA DE URGENTA A TUTUROR CIINILOR VAGABONZI ,cu sprijinul armatei.
5.-REINTEGRAREA TUTUROR COPIILOR STRAZII, controlul sever al institutiilor din care acesti copii au fugit, si pedepsirea drastica a celor care au comis abuzuri asupra acestor copii (cu munca silnica).
6.-UN PACHET DE LEGI PENTRU PROTEJAREA NATURII SI A MEDIULUI INCONJURATOR.
7.- REFACEREA TOTALA A CODULUI PENAL. Introducerea de pedepse marite pentru cei care comit infractiuni cu violenta precum si al celor dovediti ptr acte de coruptie,, introducerea de pedepse cu munca silnica,separarea detinutilor recidivisti de cei aflati la prima abatere,, confiscarea vehiculelor cu care s-au comis infractiuni,separarea detinutilor dupa forta fizica si temperament, cumularea pedepselor in cazurile de abateri grave, confiscarea masinii celor gasiti bauti la volan, etc.
8.-ACHIZITIONAREA DE CATRE STAT A UNUI LABORATOR CRIMINALISTIC PENTRU RECOLTAREA SI COMPARAREA DE ADN.
9.-PROGRAMUL SPECIAL AL GOSPODARIEI SOCIALE URBANE. O locuinta mare, durabila, accesibila chiar si in cazul in care nu ai decit salariul minim pe economie, si care, prin ea insasi, te scoate din saracie!
10.-PROGRAMUL SPECIAL AL GOSPODARIEI SOCIALE RURALE.O gospodarie de vis, pe care pina acum nu si-o puteau permite decit oamenii foarte instariti, iti va sta la dispozitie si te va ajuta sa devii un om cu stare!
11.-DEZVOLTAREA SOCIETATII DE CONSUM,fara de care industria romaneasca este condamnata la pieire.Occidentul este in primul rind o imensa piata de consumatori, care sprijina astfel dezvoltarea economiei occidentale. Iar aceasta cerere ridicata de produse si servicii de calitte a fost posibila prin politicile de dezvoltare a consumului practicate de guvernele statelor respective.Asa va fi si la noi!
12.-PROFITUL REINVESTIT IN ACTIVITATI DE PRODUCTIE VA FI SCUTIT TOTAL DE IMPOZIT, cel investit in servicii va fi scutit in proportie de 60-70 %, iar cel reinvestit in comert in proportie de40-50 %.
13.-PROGRAMUL NATIONAL ANTIGRINDINA (rachete antigrindina).
14.-PROGRAMUL NATIONAL ANTISECETA.
15.-PROGRAM NATIONAL ANTISEISMIC (mai ales ptr Bucuresti).
16.-FINALIZAREA DE URGENTA A CENTRALEI NUCLEARE DE LA CERNAVODA. Unul din cele patru reactoare prevazute initial va furniza energie electrica subventionata pentru sistemele de irigatii,caldura si apa calda ptr asociatiile de locatari, energie ieftina ptr institutiile de stat si cele sociale, etc...
17.-REORGANIZAREA ARMATEI NATIONALE INTR-O ARMATA DE PROFESIONISTI.
18.-REFORMA RADICALA A INVATAMINTULUI ROMANESC.Centrarea actului de educatie pe elev, nu pe profesor, reconsiderarea sistemului de notare, marirea procentului de ore dedicate formarii fizico-psiho volitive a elevilor,regindirea sistemului de apreciere a activitatii cadrelor didactice, etc...
19.-PROGRAM NATIONAL CONTRA INUNDATIILOR SI ALUNECARILOR DE TEREN.
20.-LEGEA SPONSORIZARII,dupa model occidental. E incredibil ca, la 13 ani de la lansarea aceatui program, in prima sa varianta, nici astazi politicienii si societatea civila inca nu au inteles rolul vital pe care il are o lege a sponsorizarii pentru domenii precum educatia, cultura, sanatatea, sportul de mase, cercetarea,protectia sociala.
21.-PROGRAM NATIONAL DE REINTEGRARE SI RIDICARE SOCIALA A ROMILOR.
22.-RECUPERAREA TEZAURULUI CONFISCAT DE DEFUNCTA UNIUNE SOVIETICA (fie si macar a contravalorii acestuia + ale dobinsilor, in gaze, lemn,ciment, etc...).
23.-INSTITUIREA COMISIILOR CETATENESTI NEPERMANENTE DE CONTROL SI DE VERIFICARE A ACTIVITATII INSTITUTIILOR STATULUI.
24.-INSTITUIREA TRIBUNALELOR CETATENESTI NON-STATALE, care se vor ocupa exclusiv de judecarea functionarilor corupti, incompetenti si delasatori, vinovati de producerea de mari pagube economiei si societatii.
25.-DENUNTAREA PACTULUI RIBBENTROPP-MOLOTOV LA CURTEA INTERNATIONALA DE JUSTITIE, ANULAREA ACESTUIA SI RECUPERAREA TERITORIILOR PRIMITE CADOU DE UCRAINA DE LA STALIN.
26.-PROGRAM DE RIDICARE A NIVELULUI CULTURAL NATIONAL AL ROMANILOR DE PESTE GRANITA,IN VEDEREA UNIRII.
27.-INTRODUCEREA VOTULUI INTELECTUAL. Nu vor mai putea vota toti analfabetii si incultii, care sa se nenoroceasca singuri, ca pina acum, ci alegatorii vor trebui sa aiba fie minim liceul, fie sa faca cursuri de politica si democratie, organizate gratuit de stat.
28 .-APRIJINIREA RIDICARII ECONOMICE A REPUBLICII MOLDOVA,IN VEDEREA REALIZARII UNIRII.
29.-DEPOLITIZAREA MINISTERELOR. Ministrii sa-si faca treaba pentru care au fost numiti, si sa lase politica in seama politicienilor!
30.-PROGRAMUL NATIONAL PTR PROMOVAREA CERCETARII. Cresterea bugetului alocat cercetarii pina la 10% din PIB in cca 7 ani,dublarea salariilor cercetatorilor din primul an,scutirea de la plata impozitului a profitului reinvestit in cercetare, etc...
31.-UN SET DE LEGI SI PROGRAME PENTRU SPRIJINIREA REALA A TINERETULUI.
32.-PROGRAM DE IMBUNATATIRE A ASISTENTEI MEDICALE SI DE ASIGURARE A GRATUITATII REALE A ACTULUI MEDICAL.
33.-REFACEREA LEGII FONDULUI FUNCIAR. Una dintre cele mai proaste legi in domeniu, pentru care toti politicienii ar trebui spinzurati pe loc!
34.-REORGANIZAREA POLITIEI. Politia va deveni civila, viitorii politisti vor fi testati psiho-moral,vor fi eliminati din start politistii corupti,lenesi, incompetenti, fricosi.Politia va fi dotata cu instrumente de cercetare moderne, salariile politistilor vor creste si se vor acorda prime de merit, etc. Dar mai intii: vor fi dati afara TOTI actualii politisti, caci altfel nu se poatre face nici o reforma.
35.-REFORMA TOTALA A JUSTITIEI, care la ora actuala este o veritabila rusine nationala.Toate diplomele primite de actualii procurori si judecatori vor fi anulate,vor fi numiti magistrati tineri si necorupti, toate cazurile instrumentate in ultimii 25 de ani vor fi verificate de echipe de studenti la Drept, procesele nu vor mai putea fi aminate la infinit, ci maxim 6 luni,autorii "viciilor de procedura" vor plati despagubiri din propriul lor buzunar, magistratii vor fi testati periodic psiho-moral,se vor introduce curtile de juri, etc...
36.-LEGEA ANTIMONOPOL.Activitatile ce constituie monopol vor fi administrate numai de catre stat, care va decide preturile finale in functie de puterea de cumparare reala a utiliuzatorilor nationali. Si tot statul se va preocupa de distrugerea monopolurilor, de spargerea firmelor monopoliste in mai multe societati, avind acelasi domeniu de activitate.
37.-REORGANIZAREA SI VERIFICAREA INTREGULUI SISTEM FINANCIAR-BANCAR.
38.-LEGEA SPECIALA A PROTECTIEI MAMEI SI COPILULUI.
39.-LEGEA FLAGRANTULUI. Cazurile de coruptie si indolenta comise de functionari publici (politisti,notari,parlamentari,directori de regii,judecatori, functionari bancari,procurori, jandarmi, ofiteri de armata,lucratori in administratie publica,prefecti,controlori, comisari GF, etc) -se vor dovedi mai ales prin flagranturi organizate.
40.-ORICE ACT DE CORUPTIE DOVEDIT,PRECUM SI ACTELE DE INDOLENTA SI INCOMPETENTA CE PROVOACA MARI PAGUBE ECONOMIEI SI SOCIETATII VOR FI PEDEPSITE PRIN CONFISCAREA TOTALA A AVERII CELUI VINOVAT DE UN ASEMENEA ACT.
41.-PROGRAMUL DE RECUPERARE A PREJUDICIILOR ADUDE TARII DE CATRE GUVERNARILE POST-DECEMBRISTE, prin vinzarea la licitatie a bunurilor celor care au indeplinit functii de parlamentar, secretar de stat, prefect, ministru,director de regie autonoma, etc.. Nu si-au facut datoria, tara a fost jefuita de ei sau cu sprijinul lor, banii sint ai nostri si trebuie sa-i primim inapoi.
42.-CORELAREA PRETURILOR COMBUSTIBILILOR,CARBURANTILOR, SI UTILITATILOR SI ENERGIEI ELECTRICE LA REALITATEA ECONOMICA INTERNA (NIVEL DE SALARIZARE MINIM PE ECONOMIE). Regiile autonome monopoliste au prostul obicei de a-si corela preturile pentru serviciile si utilitatile furnizate in functie de nu-stiu-ce evolutii ale preturilor de pe piata internationala de aiurea, desi nu au de fapt nici un fel de concurenta care sa ofere aceleasi produse si servicii, si nici nu platesc salarii,chirii, si reparatii ori transport la preturi occidentale.
43.-INITIEREA PROCEDURII DE VOTARE A CONSTITUTIEI ROMANIEI DIRECT DE CATRE ALEGATORI,PE FIECARE PUNCT IN PARTE. Numai asa vor sti de fapt cetatenii tarii ce contine de fapt Constitutia, si doar asa va exprima aceasta Constitutie cu adevarat vointa nationala!
44.-PROIECTUL RE REORGANIZARE A ROMANIEI PE ZONE DE INTERES STRATEGIC ECONOMICO-SOCIAL. Nu e vorba de descentralizarea de trei lei de azi, ci este vorba despre crearea unor regiuni de interes exconomico-social personalizat, in care vor fi sprijinite prioritar de catre stat anumite activitati ce se adapteaza cel mai bine regiunii respective (industrie, agricultura sau turism, in special).
45.-LEGEA PROTECTIEI COPILULUI INSTITUTIONALIZAT.
46.-LEGEA PROTECTIEI APELOR SI A FONDULUI PISCICOL NATIONAL.
47.-PLANUL DE COMBATERE A SOMAJULUI,RECONVERSIE PROFESIONALA SI CREAREA DE ZONE ECONOMICE STRATEGICE CARE SA ABSOARBA SURPLUSUL DE FORTA DE MUNCA DISPONIBILIZAT.
48.-PROGRAM DE COMBATERE A INFRACTIONALITATII SI DE MARIRE AL GRADULUI DE SIGURANTA AL CETATENILOR.
49.-LEGEA CONTROLULUI OBLIGATORIU AL CONDITIILOR LA LOCUL DE MUNCA.
50-CONDITIONAREA NIVELULUI DE SALARIZARE A PARLAMENTARILOR IN FUNCTIE DE REZULTATELE OBTINUTE DE ACESTIA IN PROCESUL DE REALIZARE A ACTELOR LEGISLATIVE.
51.-LIMITAREA VIRSTEI MAXIME A CELOR CARE POT SA CANDIDEZE PENTRU SENAT SAU CAMERA DEPUTATILOR. Virsta maxima la care cineva poate candida ptr postul de deputat va fi de 45 de ani, iar ptr senat de 55 de ani. de asemenea, ministrii vor trebui sa aiba maxim 40 de ani la numirea in post, fiindca vor lucra foarte mult pe teren.
52.-PLANUL SPECIAL PENTRU DEZVOLTAREA INDUSTRIEI.
53.-OBLIGATIVITATEA PUBLICARII IN MONITORUL OFICIAL A DATELOR COMPLETE DESPRE FIRMELE NOU-INFIINTATE. (In plus, despre toti membrii fondatori, despre toti administratorii: in ce alte societati au mai activat,si in ce posturi,daca respectivele societati au dat faliment, daca administratorii mai au datorii, si catre ce societati sau persoane, etc...).
54.-PROGRAM NATIONAL PENTRU SPRIJINIREA SI PROMOVAREA VINZARII GENERALIZATE IN RATE
55.-DESFIINTAREA IMUNITATII PARLAMENTARE PENTRU INFRACTIUNI. Nici astazi nu s-a desfiintat acesta imunitate absolut nerusinata!
56.-OBLIGATIVITATEA PLATII -de catre regiile autonome monopoliste ce distribuie energie, caldura,apa rece si calda,gaze, -precum si acelora ce asigura transportul in comun sau intretinerea obiectivelor de interes public (reparatii drumuri,intretinere ascensoare,constructii, iluminat stradal, etc..)-DE DESPAGUBIRI SUBSTANTIALE SI IMEDIATE CATRE UTILIZATORI in conditiile in care au loc intreruperi de furnizare sau intirzieri nejustificate in remedierea defectiunilor, in afara unor cauze majore justificabile.
57.-FINALIZAREA DE URGENTA A ANCHETELOR IN CAZURILE TORTIONARILOR COMUNIOSTI,AI AUTORILOR DIVERSIUNILOR DIN DECEMBRIE 1989,SI AUTORILOR MINERIADELOR,SI PEDEPSIREA ACESTOR AUTORI IN CONFORMITATE CU GRAVITATEA FAPTELOR LOR SI A POREJUDICIILOR EXTREM DE GRAVE ADUSE TARII.
58.-INSTITUIREA CASELOR DE TOLERANTA LEGALE SI MAJORAREA SUBSTANTIALA A PEDEPSELOR ACORDATE VIOLATORILOR.
59.-LEGEA PRESEI,SAU INTRODUCEREA IN CODUL PENAL A RASPUNDERII CONCRETE A JURNALISTILOR IN CAZUL DELICTELOR GRAVE DE PRESA (refuzul dreptului la replica, atacuri pe baza de probe falsificate,insulte nepermise, atacuri rasiste, xenofobe, antisemite, etc,)
60.-INTRODUCEREA PROCEDURII ALEGERILOR UNINOMINALE atit la nivelul parlamentarilor, cit si a consilierilor judeteni si locali.
61.-DOSARELE DE COLABORATORI AI FOSTILOR SI ACTUALILOR FUNCTIONARI PUBLICI VOR FI FACUTE PUBLICE, inclusiv anuntind persoanele ce au fost denuntate de acestia,iar cei care au activat ca turnatori efectivi vor fi expulzati din orice post administrativ.
62.-VERIFICAREA LEGALITATII TUTUROR CAMPANIILOR ELECTORALE POSTDECEMBRISTE. Vor fi verificati principalii sponsori ai partidelor,si se va stabili daca acesti sponsori au primit ulterior posturi de conducere in cadrul regiilor autonome sau al unor intreprinderi de stat strategice, ori au cistigat mai apoi in mod dubios licitatii pentru cumpararea unor firme importante, au capatat dreptul practic de monopol asupra unor sectoare economice importante, ori au primit posturi de ministri ,de prefecti, de conducatori importanti in Justitie, Politie, Vama, SRI, etc... si vor fi trasi la raspundere.
63.-POLITICA ENERGETICA.Dat fiind ca resursele energetice naturale ale tarii si ale lumii sint in scadere, in conditiile in care cererea de asemenea resurse creste de la an la an,politica energetica a tarii se va schimba. Am mai precizat ca se va extinde centrala nucleara de la Cernavoda, insa este probabil sa mai construim una, probabil in zona de centru a Moldovei.Se va pune insa un mare accent pe energia regenerabila, precum si pe extragerea de gaz metan din apele Marii Negre, unde se pare ca exista resurse de gaz sulfuros inca neexploatate.Nu mai putem depinde de gazul Rusiei kaghebiste, care ramine un stat totalitar si un pericol pentru democratia europeana!
64.-POLITICA LOCUINTEI NESUPRAETAJATE. O multime de blocuri inestetice si inhibatoare pentru dezvoltarea constiintei libere uritesc fata tarii. Pe viitor nu se vor mai putea construi blocuri cu destinatia de locuinte, ci doar ca birouri, hoteluri,ateliere, etc. Oamenii crescuti in blocuri sint lipsiti de spirit liberal,se comporta ca niste animale tinute in cusca. Omul, mai ales copiii, au nevoie de spatiu de desfasurare personal, altfel constiinta lor se taseaza! Blocul formeaza turme, casele fac individualitati!
65.-POLITICA EXTERNA. Romania va avea o politica externa diferita de cea din ultimele doua sute de ani, o politica de independenta reala, iar apararea intereselor romanesti de peste granita va deveni o realitate palpabila. Trebuie sa iesim din complexul "tarii mici si neimportante" atit de drag politicienilor nostri si atit de pagubitor!
Relatiile cu vecinii apropiati vor fi bune si cit mai constructive,dar vor fi privite numai prin prisma respectarii de catre aceste state a drepturilor romanilor existenti pe teritoriul lor. In afara de NATO, care este o alianta militara mai degraba destinata sa apere interesele americanilor in lume, vom crea si o alianta militara europeana distincta, capabila sa regrupeze parti din armate nationale intr-o armata de aparare interstatala comuna (un soi de NATO european mai mic si mai independent), care sa se opuna la nevoie imediat unor agresori interni sau externi, si sa trimita trupe de mentinere a pacii in orice teritoriu european sau proxim.
Relatiile cu Rusia vor porni numai de la problema despagubirilor pentru tezaurul confiscat de URSS in 1916 si a despagubirilor ce trebuie platite ptr deznationalizarea si deportarea romanilor din fosta Uniune Sovietica totalitara.
(va urma...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu