joi, 23 iunie 2016

Alegeri ratate la Puiesti

Au avut si anul acesta, pe 5 iunie, alegeri mai mult decit penale la Puiesti, alegeri al caror rezultat este mai mult decit nul, si veti vedea de ce din cele ce urmeaza. Primarul penal in exercitiu a iesit iarasi cit pe ce sa devina cistigator, iar jalnicul PSD integral penal si-a adjudecat aproape-victoria, batind la scor tot ce misca, si obtinind vreo 70 la suta din voturi, din fericire nule in totalitate. Vremea rea m-a impiedicat sa fac o propaganda cum trebuie contra sharlatanilor pedeseristi, dar se pare ca Dumnezeul alegerilor a tzinut totusi cu comuna noastra, pentru ca nici pina astazi Prefectura nu a validat rezulotatul alegerilor din nefericitul 5 iunie, si nici nu are vreo sansa sa-l valideze vreodata, in afara cazului in care noul prefect nu vrea sa ajunga direct la pirnaie, alaturi de politicarzii puiesteni penali.

Si iata care-i baiul. In anul 2007, un grup de hotzomani locali, in frunte cu Dumitrascu Catalin (perceptor in cadrul Primariei Puiesti), primarul de atunci: Vasile Vieru, secretarul primariei Eugen Radu, actualul primar-paiatza Moraru Costel, consilierul-infractor Cucu Gheorghe, inginerul de cadastru Iurea Costel, plus inca o multzime de interlopi politici si mai putzin politici locali (vreo treizeci si ceva) - au infiintzat o mindra asociatzie de crescatori de animale ce se lauda cu un numar de vreo trei sute de capete de bovine, vreo sase mii de ovine si caprine, si ceva paduchi latzi si burtosi de prin regiune. Primaria, prin Vasile Vieru sau Costel Moraru, a incheiat un contract de concesiune cu acesasta zburdalnica asociatie, prin care i-a pus la dispozitie toata rezerva de terenuri arabile, pasune si fineatza a comunei Puiesti (aproape opt sute de hectare), in schimbul unei redeventze anuale de 80 lei pe hectar, din care nu se stie daca s-a incasat vreun leu, vreodata. Asociatia trebuia sa fertilizeze si sa redea circuitului agrozootehnic niste suprafetze de teren, sa dovedeasca existentza numarului de animale specificat in actul de asociere, si mai ales, sa respecte legea -chestii care nu s-au intimplat niciodata.
Cele trei sute de vaci ale "asociatiei" se ridica la vreo zece bovine la fel de destepte ca si "alesii" din Puiesti, oile si caprele sint vreo trei mii, terenurile publice nu au fost fertilizate niciodata si nici nu s-a terminat curatzarea lor de tufarisuri,dar s-sau incasat anual de la APIA subventii de pina la zece milioane la hectar, bani care nu se vad nicaieri in bugetul sau in infrastructura comunei.
Mai mult, la adapostul acestei minarii infractionale, functionari ai primariei si acoliti ai acestora s-au dedat la jafuri, abuzuri, spolieri si acoperiri de mirsavii penale ordinare, comportindu-se exact ca un grup infractional organizat pe principii mafiote. S-a distrus la greu, s-a furat cu multa abnegatie, s-au promovat cu nerusinare interesele anumitror persoane si cetatzenii au fost inselati si dusi in eroare ani la rindul, mai ales in ultimii cinci-sase ani. Tone de materiale de constructie au fost deturnate din proprietatea publica si s-au transformat in sinistre monumente ale nesimtzirii reprezentate de viloaiele lui Moraru, Cucu, Carp, Duca, Vieru sau altii. Caminul cultural din Lalesti a fost lasat sa se degradeze, iar terenul a fost scos la licitatie ilegala, drumurile din satele comunei zac in pulbere si noroaie, s-a creat o aductiune de apa pina in Puiesti, cu vreo suta de cismele publice ce nu mai functioneaza de ani buni, drumul spre Cetatzuia , asfaltat cu bani SAPARD, arata ca dupa bombardament. nu exista un punct farmaceutic la Lalesti, masina primariei a ajuns masina de plimbari a primarelui, etc... Criminalitatea a crescut sistematic, tinerii fug din comuna pe capete, nu sint locuri de munca, nimeni nu stie ce se discuta in Consiliul local si ce hotariri se iau, etc... O catastrofa, ce mai!

Cum ar fi putut insa scumpii functionari locali sa le puna betze in roate tocmai colegilor si asociatilor lor? Asa se face ca minariile porcovanesti ale unora ca Cucu Gheorghe sau Pislaru Marcel sint acoperite atit de primarul Moraru cit si de inginerul de cadastru Iurea, care refuza sa trimita comisii care sa evalueze pagubele lasate de turmele numitilor Cucu sau Pislaru -de exemplu.Iar secretarul Costel Carp de la primarie face pierdute diverse acte cerute de cetateni ori acte din care sa rezulte activitatea infractionala a marilor borfasi locali. Si mistretii adusi de Pislaru Gigel pot sa distruga linistiti toata agoniseala oamenilor din Lalesti, Fulgu sau Calimanesti, caci primaria nu stie nimic! Si tot asa! Doar sint cu totii in asociatia de animale! Iar ei, sint chiar mai animale decit orice animale cunoscute prin zona!

Partea cea mai proasta e insusi faptul ca din aceasta asociatie de neam prost fac parte atit functionarii de baza ai primariei, cit si majoritatea alesilor locali, ceea ce legea interzice cu desavirsire. Functionarii de stat sau alesii ,locali sau nationali- nu au voie sa faca parte din asociatii cu scop profitabil, tocmai ca sa nu existe tendintza de a se folosi de functii sau pozitii politice ca sa promoveze interesele asociatiei lor in detrimentul intereselor cetatenilor sau ai altor asociatii sau firme. Mai pe scurt: nu ai voie sa faci parte din consiliul de administratie al vreunei firme daca lucrezi ca functionar sau ca demnitar.
Dar se pare ca Dumitrascu Catalin a uitat asta, ca si Costel Moraru, Ion Duca ,Vasile Vieru, Iurea Costel, si altii. E drept, ca ei au "uitat " contra cost, dar Agentia Nationala de Integritate, are obligatia sa le reaminteasca acest lucru si sa ii premieze cu citiva ani de puscarie suplimentari ,pe linga ce vor primi de la DNA pentru furaciunile ordinare comise chiar si fara sprijinul asociatiei.

Se pare ca dintre alesii locali scosi la urne in 5 iunie majoritatea sint in situatia de a nu puitea fi validati. In afara de Costel Mortalu (pardon... Moraru!) cel candidat ptr Primarie, consilierii: Pintea, Pintilie,Cucu,Carp,si inca vreo citiva, plus senzationalii functionari Dumitrascu, Carp Costel,Iurea Costel,si citi vor mai fi fiind.

Asa incit: pregatiti-va de alegeri Anticipate, puiesteni! Si, pazea mafioti locali: Vine Doran! Si asta nu vine ca sa se pupe in cur cu mafioti, ci ca sa-i trimita sigur la pirnaie !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu