miercuri, 13 noiembrie 2013

Mistretzii ,si porcii cu doua picioare. Serenada pentru un Kalashnikov.

Exista pe lumea asta tot soiul de rase de porci. De la porci de Mangalitza si pina la porci de York. Sau porci negri si porci albi sau rozalii.Sau porci mistretzi si porci domestici. Ori chiar si porci cu patru, trei sau doua picioare. Porci care fac "guitz!" ,porci care schioapata, si porci care-tzi dau cu tifla -asta eventual chiar pe banii tai. Despre acestia din urma vreau eu sa scriu aici.
Cum era de asteptat, si in acest an mistretzii au facut prapad prin culturile noastre. Au stat oamenii de paza cit s-a putut, dar nu te potzi impartzi in doua, trei sau cinci deodata.Numai mie mi-au hacuit doua tarlale, si am pierdut vreo patru sute de kile de floarea soarelui si tot porumbul de pe o bucata mai mica, cam vreo sase sute de kile de stiuletzi. Sa nu vi se para cifre mici: am pierdut trei sferturi din sorica si o treime din recolta de porumb! Caci eu nu sint vreun FARMAR de-ala cu tractor si zeci de hectare de culturi, ci sint un tzaran nenorocit, ca majoritatea satenilor Romaniei. Si inca eu sint un fericit, ce a mostenit hectare de teren (am vreo sase), in vreme ce sint familii cu o stina de plozi ce au pina-n jumatate de hectar! Si-s multe, asemenea familii!
Am stat eu de paza cit s-a putut. Ba chiaR facusem si o coliba mai mititica, in care am dormit vreo citeva saptamini, dar tot m-au hacuit. Caci eu stateam de paza la sorica, iar mistretzii veneau la vale, la porumb! Noroc ca am mai avut niste popusoi linga sat, altfel ramineam calic!
Am facut eu o cerere de despagubire ,pe care am lasat-o la primarie, dar nici pina azi "domnii" care aduc mistretzi anual in TIR-uri si-i planteaza linga culturile oamenilor nu au binevoit sa se prezinte sa faca o analiza a daunelor. Li se rupe, mnealor! Desi nu li se rupe sa primeasca salar baban, tocmai de la amarastenii ale caror culturi mistretzii lor le fac praf!
Sorin Baciu,bagator de seama pe la ocolul silvic Rachitoasa, paznic de vinatoare cu program redus prin Lalesti, biiguie mereu ca tovii de la ocol nu vor sa vina decit daca mistretzii distrug peste cincizeci de hectare de culturi, altfel nu (?!!) Deci, daca un om cu trei hectare de porumb ramine fara un stiulete, e bun pagubas, iar domnii cu rituri mari de la AGVPS ramin proprietari peste mistretzii ingrasati de oameni (nu de buna voie voie, ce-i drept!), si-i pot vinde contra trei mii de euro bucata ! Tot Sorinel al nostru ne invatza, acum citziva ani, cind o mistreatza-record ne-a distrus la totzi culturile deja paraduite de seceta, ca trebuie sa stam de paza, si sa alungam mistretzii cu mijloace luminoase si sonore! Ca asa ar spune nu-stiu-ce lege de rahat!

Se vede treaba ca parlamentarii idiotzi habar n-au pe ce lume traiesc, si care e de fapt situatzia prin satele Romaniei. Sa alungi mistretzul suna bine, dar de facut e mult mai greu! Un mistretz nu e un iepure sau vreun vulpoi, ci e o veritabila fiara, care la nevoie poate deveni si carnivora! Si este deosebit de puternic, si constient de fortza si ferocitatea lui! Putzini oameni sint atita de curajosi incit sa indrazneasca sa faca paza in mijlocul cimpului, noaptea, cind fiara sta la pinda si te poate face bucatzele chiar si daca nu ii faci nimic. Trebuie sa ai foarte mult curaj, putere si ceva experientza, daca nu si un dram de nebunie.
Dar idiotzii de politicarzi de rahat s-au gindit si la oamenii batrini si bolnavi? Cum sa stea pe cimp, infruntind mistretzul un batrinel care de-abea merge si nici nu mai vede sau aude bine ?! Dar o femeie a carui sotz se afla dus prin tzara, dupa lucru? Sa doarma femeia pe cimp, s-o atace vreun dement sau vreun obsedat sexual? Sau sa trimita vreun copil sa il faca mistretzul harcea-parcea ?! In ce cur atzi avut capetele, domnilor de la "parlament" , cind atzi facut rahatul vostru de lege? Va grabitzi sa prezentatzi Romania drept paradis al vinatoarei, uitind ca oamenii traiesc din agricultura, nu din vinat! Tare prostalai v-au mai facut si mamele voastre!
Sa ne trimitem copiii sa bata din tinichele si sa agite tortze in fatza mistretzilor! Eventual si sa se ia la trinta cu ei! Asta atzi vrea ??! Boii dracului ce sintetzi!
Iar oamenii au si mai multe bucatzele de pamint, raspindite de colo-colo, deci nu pot sa stea de paza peste tot! Costel Cobzaru, un vecin de-al meu, a stat de paza la o bucata, dormind in cimp o luna, iar mistretzii i-au mincat jumatate din porumbul de pe alta bucata. Acum vrea sa puna acolo lucerna, caci nu are parte de nimic de pe bucata aia. Cit despre vreo despagubire, nici nu se pune problema! Porcii cu doua picioare nu acorda despagubiri pentru stricaciunile facute de porcii ci patru si cu coltzii mari! Si cele mai multe terenuri aflate mai departe de sate ramin necultivate pentru ca porcii cu patru picioare le distrug recolta, iar cei cu doua refuza macar sa vina sa faca constatari ale pagubelor, daramite sa mai acorde vreo despagubire! Veritabile porcine, ce mai!

Eu insa nu sint un om care sa ia de buna o situatzie anormala, ci sint omul care cauta si gaseste solutzii. Cum stiu ca este anormal ca niste animale care apartzin unui ocol silvic sa strice o cultura iar silvicultorii sa nu acorde despagubiri, am gasit si o solutzie la aceasta problema presanta. Avindu-se in vedere ca padurarii refuza sa isi asume raspunderea pentru daunele provocate de godaceii cu coltzomani fiorosi, putem deduce ca acesti mistretzi sint de fapt animale abandonate de ocoalele silvice, si deci ei devin proprietatea celor care se ocupa de ei, mai bine zis a celor care ii hranesc, adica a tzaranilor si fermierilor ale caror culturi le consuma. Asa si este normal: daca eu nu am grija de vaca mea, de exemplu, aceasta este preluata de primarie si data spre ingrijire unei alte persoane, care -prin asta- devine proprietarul animalului respectiv. Deci, mistretzii au devenit proprietatea satenilor din ale caror culturi s-au furajat.
Fiind vorba deci despre o proprietate colectiva, cu o investitzie masiva de furaj scump, mistretzii in chestiune se cer a fi sacrificatzi de cei care i-au hranit. Si fiindca sint mult prea costisitori si periculosi, se cere exterminarea lor pina la ultimul godac, caci tzaranii nu vor sa tzina in spinare animale care consuma mult mai mult decit fac.
De aceea voi face apel la concetatzenii mei sa stringem bani sa achizitzionam doua-trei arme militare cu care sa lichidam, intr-o vinatoare colectiva, TOTI mistretzii care ne mai impinzesc padurile si ne papa culturile, pina la ultimul godacel. Ca sa nu existe vorba ca a fost chestie de vreun braconaj nenorocit, vom stringe banii de la oameni pentru achizitzionarea armelor, si pentru fiecare zece lei investit in arme, vom oferi celui care a dat banii un kilogram de carne de jivina cu rit si coltzi. Deci: dai o suta de lei si iei zece kile de mistretz, un pretz cum nu s-a mai vazut! In plus, cei care vor participa la goana vor primi si ei cite trei kile de carnitza! Si o sa facem un chiolhan colectiv in Lalesti, cu cirnatzi de mistretz, toba si fleici la gratar, de-o sa se duca vestea! In cinstea exterminarii mistretzilor care ne faceau viatza un iad!
De arme ma ocup eu. Vom lua arme militare, caci nu se pune vorba sa ii vinam, ci ii curatzam de ruda, de samintza. Daca m-as duce in Afganistan, as putea aduce cinci Kalashnikoave cu cinci sute de dolari, cu cite doua incarcatoare de rezerva! Dar si de prin Europa se pot gasi arme militare bune, la pretz foarte bun.Iar un automat e foarte bun la casa omului, mai ales cind itzi dau porcii tircoale.
Si, cine stie, poate le vom folosi chiar si pentru porcii cu doua picioare. Ca astia-s cei mai periculosi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu